Vergeet je HDMI kabel niet als je een presentatie geeft

Tegenwoordig kom je niet meer weg met alleen een mondelinge presentatie. Er moet op z’n minst beeld bij en als het even kan ook nog geluid. Je hebt daar natuurlijk wel de juiste apparatuur voor nodig. Bijvoorbeeld je laptop die je aansluit op een beamer. Hoe je die aansluit? Met een HDMI kabel natuurlijk!

Je HDMI kabel vergeten? Wat nu?

De kans is groot dat er ergens op de lokatie waar je je presentatie geeft wel een HDMI kabel beschikbaar is voor je. Deze kabel is een van de meest gebruikte kabels in Nederland. Overal waar een televisie is, is over het algemeen wel een HDMI kabel. Maar beter is natuurlijk om ‘m helemaal niet te vergeten. Zet de HDMI kabel prominent op het lijstje dat je maakt als je aan het voorbereiden bent. Naast papieren zakdoeken, snoepjes tegen een droge keel en natuurlijk je laptop mag de HDMI kabel zeker niet ontbreken.
HDMI kabel

Welke HDMI kabel gebruik ik?

Wanneer je met je eigen laptop verbinding gaat maken met de beamer van de locatie waar je je presentatie gaat geven, wil je wel zeker weten dat je de juiste HDMI kabel mee hebt. Je kunt daarvoor altijd even contact opnemen met de locatie, of, als je écht zeker wilt zijn van je zaak, er even langs gaan. Je kunt dan met eigen ogen zien welke uitgang de beamer heeft. Het is zelfs slim om enkele dagen van te voren even een test te doen om te zien of alles werkt. Een beamer in een openbare gelegenheid is toch aan meer slijtage onderhevig. Je wilt natuurlijk niet met je mond vol tanden staan op het moment suprême. Het zou sneu zijn als je jouw goed voorbereide presentatie alleen maar op je laptopje kunt laten zien.

De presentatie van je dromen

Als je je goed voorbereid hebt en je hebt je zenuwen een beetje onder controle dan kun je gaan beginnen aan je presentatie. Je bent er ruim op tijd om je laptop met de HDMI kabel aan te sluiten op de beamer of televisie met een groot scherm. Je kunt je presentatie veel interessanter maken door het gebruik van bewegende beelden. Of je nu filmpjes laat zien, of de verdeling van cirkeldiagrammen wilt uitlichten, met de juiste HDMI kabel weet je dat het goed komt. Je geeft de presentatie van je dromen en die levert je misschien wel een mooie salarisverhoging of een prachtig cijfer op.